277 witte druif chardonnayChardonnay is een van de populairste witte wijnen ter wereld. Ook in Duitsland groeit zijn aanplant gestaag.

 druif spaetburgunderDornfelder is een Duitse kruising uit 1956 met als grootouders Portugieser, Blaufränkisch, Frühburgunder en Vernatsch. 

Heroldrebe Folkert FreytagHeroldrebe is een rode Duitse druif die wordt geproduceerd door Blauer Portugieser en Lemberger te kruisen.

297 merlot druifDe Merlot druif is het meest bekend door de Bordeaux wijnen. Meestal een blend met Cabernet Sauvignon. De Merlot druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de Cabernet Sauvignon. De naam Merlot zou vernoemd zijn naar de merel.

414 Scheurebe druifScheurebe is een witte druivensoort, een succesvolle kruising van de Riesling en een onbekende druif.

st laurent 1Dankzij een producent in de Pfalz is dit ras in Duitsland behouden gebleven. Het beleeft nu een tweede jeugd. 

219 riesling druifDe Riesling druif is het symbool van de Duitse wijncultuur. Hij groeit in 11 van de 13 Duitse wijngebieden.